Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

07.07.2014

Відповідь ОБСЄ на заяву Конгресу ЄФПГО щодо ситуації в Україні

Яну Віллему Гудріану

Заступнику Генерального секретаря ЄФПГО

 

Шановний пане Гудріан!

 

Дякую за привернення уваги швейцарського головування в ОБСЄ до заяви Конгресу Європейської федерації профспілок громадського обслуговування щодо ситуації і шляхів виходу з кризи в Україні.

Організація з безпеки і співробітництва в Європі вже давно працює над вирішенням ситуації в Україні. У відповідь на кризу, яка виникла в останні місяці, ОБСЄ поступово нарощувала свої зусилля з надання допомоги Україні в стабілізації ситуації. 21 березня Постійна рада ОБСЄ прийняла рішення про створення Спеціальної моніторингової місії в Україні (СММ). Метою місії є сприяння стабільності, миру і безпеки в країні. Крім того, швейцарське головування в ОБСЄ надало підтримку у проведенні круглих столів національної єдності, організованих українською владою, через посла Вольфганга Ішіншера в якості представника головування. Ми запропонували підтримку українському уряду для продовження цього процесу. А зовсім недавно я відправив досвідченого швейцарського дипломата посла Хайді Тальявіні до Києва, як представника швейцарського головування в тристоронній контактній групі, яка також включає в себе представників України і Росії.

Швейцарське головування в ОБСЄ дуже уважно відслідковує події в Україні. 3 травня в заяві для преси Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, посол Ертугрул Апакан висловив співчуття з приводу загибелі людей у зв'язку з трагічними подіями в будівлі профспілок в Одесі. Він публічно закликав усі сторони проявляти максимальну стриманість, уникати кровопролиття і вирішувати розбіжності мирним шляхом.

Компетентні українські органи влади розпочали розслідування інциденту. 9 травня Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр запропонував залучити незалежних експертів для надання допомоги в ході розслідування.

Дозвольте підтвердити, що ОБСЄ та Швейцарія, що в ній головує, докладають зусилля для наведення мостів і сприяння діалогу з метою вирішення політичних проблем та викликів безпеки, з якими зіштовхується сьогодні Україна.

 

 

З повагою,

 

Дідьє Буркхальтер

Міністр закордонних справ Швейцарії

Голова ОБСЄ

 

 



Приймальня


немає новин.

Календар подій

Попередні May - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 0102030405
060709101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Фотодокументи