Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

17.10.2014

EPSU підтримує протест Професійної спілки працівників охорони здоров’я України

EPSU надсилає солідарні вітання Професійній спілці працівників хорони здоров’я України у її боротьбі щодо недопущення звільнення тисяч працівників.

У середу, 15 жовтня, члени Профспілки взяли участь у мітингу, організованому ФПУ та склали більшість серед демонстрантів під стінами Кабінету Міністрів України. Демонстрація була спрямована на захист прав працюючих з вимогами щодо гідної оплати праці, а також акцентуванням уваги на загрозі звільнення 25 тисяч медичних працівників. Уряд планує реорганізувати Державну санітарно-епідеміологічну службу шляхом її приєднання до новоутвореної Держаної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Як результат -  25 тисячам медичних працівників загрожує звільнення.

Це становить загрозу не тільки медичним працівникам, але й важливій функції, яку здійснює Служба, особливо коли зростає загроза по розповсюдженню вірусу Ебола за межами Західної Африки.

EPSU бажає Професійній спілці працівників охорони здоров’я України успіхів у прагненні зберегти робочі місця, а також висловлює вдячність за наполегливу роботу, яку здійснює Профспілка у підтримці своїх членів на Сході України. Нестабільна політична ситуація призвела до того, що багато медичних працівників не отримують заробітну платню вже декілька місяців, і насилля, що досі триває на Сході України чинить додатковий тиск на медичних працівників.

EPSU підтримує Голову Профспілки Вікторію Коваль у її прагненні на зустрічі, яка відбулася в Адміністрації Президента України вчора, та на Колегії МОЗ України, яка відбудеться сьогодні, змінити наміри Уряду щодо скорочення медичних працівників та не нищити СЕС.  

 

Ви знайдете фото з акції на сайті Профспілки.

www.epsu.org/a/10835 ;

 



Приймальня


немає новин.

Календар подій

Попередні April - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01020304050607
08091011121314
15161718192021
222425262728
2930 

Фотодокументи