Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

18.12.2014

Нові виклики бідності в Україні

15 грудня 2014 року в Інституті демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Нові виклики бідності в Україні», організована спільно з Програмою розвитку ООН.

У роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Нові виклики бідності в Україні» взяли участь провідні науковці - представники академічної науки в галузі економіки, соціології, соціальних і регіональних досліджень, наукових економічних шкіл системи вищої освіти, неурядових дослідницьких центрів та організацій громадянського суспільства. У зазначеній  конференції взяли участь також профспілкові працівники.

Під час конференції відбулося обговорення новітніх викликів бідності в Україні та обмін результатами наукових досліджень з питань виникнення нових форм і проявів бідності в Україні, визначення нових підходів до розуміння та вимірювання бідності й обґрунтування їх інформаційного забезпечення, пошуку нових шляхів та оцінки перспектив подолання бідності, оцінки викликів і ризиків на шляху подолання бідності, а також необхідності розробки нової політики протидії бідності. 

Учасники конференції визначили основі напрями перспективних досліджень з проблем бідності з урахуванням зміни соціально-політичної та економічної ситуації в країні, наслідком яких стало виникнення феномену нової, раптової бідності вимушених переселенців.

За результатами роботи Міжнародної науково-практичної конференції «Нові виклики бідності в Україні» прийняті рекомендації щодо оцінки нових проявів бідності та політики її запобігання і подолання, адресовані органам законодавчої і виконавчої влади.

 

Управління правової та соціально-економічної

роботи апарату ППОЗУ

 

Оцінка ситуації в країні: Під час опитування на тему «Хто несе відповідальність за ваше життя – ви чи держава?» в цьому році 24,8% громадян відповіли, що самі несуть відповідальність. Тобто, лише кожен четвертий. Натомість 75% вважають, що не вони відповідають за своє життя – за їхнє життя повністю або частково відповідає держава.

 

 



Приймальня


немає новин.

Календар подій

Попередні April - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01020304050607
08091011121314
15161718192021
222324252728
2930 

Фотодокументи