Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

02.07.2015

Члени профспілок вимагають від влади виконання соціальних обіцянок

Багатотисячний мітинг профспілкових активістів майже з усіх регіонів України, які представляють провідні галузі економіки, зібрався сьогодні, 2 липня, під стінами українського Парламенту за підвищення соціальних стандартів життя.

 

Виступ голови Ради Попільнянської районної організації профспілки працівників охорони здоров'я, лікаря-лаборанта Попільнянської ЦРЛ

Король Галини Григорівни

 

Шановні учасники акції!

 

Нещодавно в засобах масової інформації з’явилося  повідомлення, що за показником валового внутрішнього продукту на душу населення Україну обійшли такі країни, як Республіка Конго, Гондурас, Папуа Нова Гвінея, Нігерія.

Чи можуть профспілки спокійно спостерігати за тим, що відбувається в країні? Ні, ні й ні!

Особливо занепокоєні профспілки ситуацією з падінням рівня життя працюючої людини. В цих питаннях ми постійно звертаємося до народних депутатів, урядовців, і позиція наша має бути дуже і дуже  жорсткою.

Соціальні стандарти заморожені з кінця 2013-го. З того ж часу рівень мінімальної заробітної плати незмінний і складає 1218 грн. Сьогодні цих грошей не вистачає навіть на оплату комунальних послуг, не кажучи вже про ліки та продукти харчування. Зупинена індексація зарплат у державному секторі. Розмір як середньої пенсії, так і середньої зарплати в більшості галузей із кінця 2013-го залишився практично незмінним, а ціни за цей період зросли на майже в 2 раза, гривня знецінена в 3 рази. Як підсумок - люди вже почали економити на товарах першої необхідності. 

Частково ситуацію з падінням рівня життя трудящих могла би пом’якшити справедлива індексація грошових доходів.

Для індексації зарплат та пенсій, а також для скасування 15%-го податку на пенсії потрібно 10 млрд. гривень на рік і більшість народних депутатів України заявляють -  в бюджеті є гроші на ці видатки!

Нині тривають політичні баталії з приводу того, проводити індексацію чи не проводити?

Президент пропонує підвищити зарплати і пенсії з урахуванням інфляції. Народні депутати дотримуються схожої позиції. Уряд обіцяє якомога швидше вирішити це питання і лише Міністерство фінансів нагадує, що гроші варто рахувати наприкінці року, як це заплановано законом про державний бюджет. 

Мі наполягаємо на негайній індексації зарплат і пенсій, оскільки це вимога закону і нагадуємо, що уряд не проводив індексацію заробітної плати працівників охорони здоров’я з 2013 року, тобто близько двох років.

Ми вимагаємо припинити всі ці баталії та негайно проголосувати за закони про індексацію пенсій і зарплат, скасування податку на пенсії, зниження комунальних тарифів.

Потрібно негайно припинити шокову терапію, тому що  кроки, які робить влада, призводять не до оздоровлення економіки, а навпаки - руйнують її остаточно.

Загальновідомо, головний інвестор України - українець, людина, яка купує все, що виробляється в країні, і тому необхідно цього інвестора підтримувати, а не економічно вбивати.

Ми заявляємо про нашу рішучість йти до кінця у вирішенні питань   приведення тарифів у норму,  скасування податку на пенсії та індексації зарплат і пенсій, доки парламент,  уряд не буде змушений все це зробити.

 

 



Приймальня


немає новин.

Календар подій

Попередні April - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01020304050607
08091011121314
15161718192021
222325262728
2930 

Фотодокументи