Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

17.05.2016

В Україні стартував Тиждень безпеки дорожнього руху

За ініціативи Міністерства охорони здоров'я України, підтримки Кабінету Міністрів України та із залученням профільних міністерств та відомств, обласних та Київської міської держадміністрацій, міжнародних і вітчизняних організацій 16 травня 2016 року в Україні стартував Тиждень безпеки дорожнього руху.

В рамках старту Тижня в МОЗ України відбулася прес-конференція за участю заступника Міністра охорони здоров'я України Романа Василишина, в.о. представника Бюро ВООЗ в Україні Мігліоріні Луїджі, заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ірини Сисоєнко, Голови підкомітету з питань безпеки автодорожнього руху Комітету Верховної Ради України з питань транспорту Ігоря Діденка, заступника начальника Департаменту патрульної поліції, Національної поліції України Олексія Білошицького, директора департаменту безпеки на транспорті Міністерства інфраструктури України Володимира Коськовецького, директора ДП «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» Міністерства охорони здоров’я України, координатора Десятиліття дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху на 2011-2020 роки в Україні Юрія Чорного.

Кожен зі спікерів акцентував увагу на важливості теми безпеки дорожнього руху, інформування та залучення суспільства до проблеми безпечного пересування на дорогах.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я – керівника апарату Романа Василишина, МОЗ як ініціатор проведення заходів Тижня акцентує свою роботу на зменшенні травматизму та смертності внаслідок дорожньо-транспортних пригод, вдосконаленні роботи екстреної медичної допомоги, розширення мережі притрасових лікарень тощо. Медичне забезпечення, з його слів, є лише частиною великої міжсекторальної роботи на виконання державних і міжнародних програм з безпеки дорожнього руху, пропаганди важливості дотримання правил дорожнього руху, підтримання належної якості доріг тощо.

Дорожньо-транспортні пригоди є головною причиною смертності людей віком від 15 до 29 років в Україні. Ці смерті, як вважає в.о Представника ВООЗ в Україні Луїджі Мігліоріні, можна попередити завдяки правильно налагодженій міжсекторальній роботі із залученням сфери охорони здоров’я, освіти, інфраструктури, поліції та інших.

Голова підкомітету з питань безпеки автодорожнього руху Комітету Верховної Ради України з питань транспорту Ігор Діденко наголосив, що наразі в країні налагоджений діалог між суспільством і урядом задля забезпечення безпеки дорожнього руху, над цим питанням працюють чимало інституцій, проте є ще багато дискусійних питань які потребують вирішення як на державному, так і на громадському рівні.

На тісному діалозі з громадськістю в питаннях безпеки дорожнього руху, широкій пропагандистській роботі серед молодих водіїв, школярів з питань дотримання правил дорожнього руху наголосили і представники Національної поліції України.

На якості доріг як важливій проблемі безпеки на дорозі наголосив директор департаменту безпеки на транспорті Міністерства інфраструктури України Володимир Коськовецький. За його словами, недостатність фінансування та перезавантаженість доріг є головною причиною їх низької якості, що потребує програмного та цілеспрямованого вирішення. Якість доріг, якість пального та якість транспорту, на його думку, є важливою складовою безпечного перебування на дорозі і водіїв, і пасажирів.

Тема Тижня має актуалізувати вирішення зазначених важливих питань та має на меті об'єднання в цьому напрямку зусиль державних органів, бізнесу, громадських організацій, наукової спільноти, засобів масової інформації та усього суспільства.

Як розповів директор ДП «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» Міністерства охорони здоров’я України, координатор Десятиліття дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху на 2011-2020 роки в Україні Юрій Чорний, у цьому році заходи в рамках Тижня безпеки дорожнього руху в Україні пройдуть двічі – у травні та у листопаді.

Зокрема, цього тижня заплановано проведення:

- круглого столу «Медичне забезпечення у сфері безпеки дорожнього руху»; (17.05.2016, Конференц-зал МОЗ України, м. Київ, вул. Грушевського, 7);

- круглого столу «Вдосконалення відносин у сфері обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів як механізму соціального захисту майнових прав у дорожньо-транспортних пригодах»; (18.05.2016 м. Київ, вул. Грушевського, 7);

- загальнодержавної акції зі здачі крові для використання в лікуванні постраждалих у дорожньо-транспортних пригодах «Здай кров – врятуй життя»; (19.05.2016, НДСЛ «Охматдит», м. Київ, вул. В'ячеслава Чорновола, 28/1);

 

- круглого столу «Інформаційна система управління станом автомобільних доріг державного значення та інформаційне обслуговування учасників дорожнього руху»; (20.05.2016, Укравтодор або ДП «Укрдіпродор»);

- всеукраїнського уроку «Безпека на дорозі – безпека життя» в загальноосвітніх навчальних закладах; (20.05.2016, у всіх регіонах України)

- фінального етапу Всеукраїнського дитячого творчого конкурсу «Молоде покоління за безпеку дорожнього руху», визначення переможців та нагородження дипломами і призами, показ вистави для дітей (20.05.2016, ТВЗК «Київський академічний театр ляльок», м. Київ, вул. Грушевського, 1-А);

 

- масових заходів, присвячених безпеці дітей на дорозі, заходів з надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод: «Знаю, вмію, врятую»; регіонального туру гри команд Клубу веселих та найкмітливіших юних інспекторів руху м. Києва. (22.05.2016, Центральний парк культури та відпочинку «Маріїнський» м. Київ).

 

Прес-служба МОЗ України



Приймальня


немає новин.

Календар подій

Попередні April - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01020304050607
08091011121314
151617181921
22232425262728
2930 

Фотодокументи