Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

19.05.2016

Всеукраїнський фестиваль аматорського мистецтва “Мелодії душі”

Профспілка працівників охорони здоров’я 17 травня в Івано-Франківську провела серед працівників закладів охорони здоров’я з усіх регіонів України  ІІІ Всеукраїнський фестиваль аматорського мистецтва “Мелодії душі” . Мистецька акція пройшла в обласній філармонії під девізом “Наша пісня, наше слово - не вмре, не загине!”.

 

Учасників пісенного конкурсу привітали голова ЦК профспілки працівників охорони здоров’я України Вікторія Коваль, заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Пасічняк, ректор Івано-Франківського національного медичного університету Микола Рожко, директор департаменту охорони здоров’я ОДА Мирон Матейко, голова комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Манолій Піцуряк, голова ради профспілок області Ігор Баcюк та голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Наталія Бирчак.  

«ІІІ Всеукраїнський фестиваль аматорського мистецтва “Мелодії душі” – вагома подія для Івано-Франківської області загалом і для місцевих медиків зокрема, - говорить голова обласного комітету профспілки працівників охорони здоров’я Наталія Бирчак. – Адже саме Прикарпаттю випала честь приймати співучих колег з усіх областей України». Як повідомила вона, у 2013 році вже проходив схожий захід у Миколаєві, й саме тоді лікар-педіатр Тарас Гроссберг, який представляв на цьому фестивалі пісні Івано-Франківщину, здобув найвищу нагороду заходу - гран-прі, що і привело до проведення мистецької акції на Прикарпатті.

Про талановитість медичних працівників говорить і голова ЦК профспілки працівників охорони здоров’я України Вікторія Коваль. За її словами, на рівні галузевої профспілки в цілому, окрім проведення пісенних конкурсів, видаються їхні твори - збірки з поезією та прозою. Також відзначила голова профспілки, що ситуація, яка склалась в країні, позначилася і на творчості медичних працівників, зокрема це відчувається в тому, що побільшало лірики та патріотичних творів.   
Майже 100 учасників із 25 областей змагалися за першість у конкурсі серед двох номінацій – «Авторська пісня» та «Популярна пісня».

Здобути гран-прі ІІІ Всеукраїнського фестивалю аматорського мистецтва “Мелодії душі” серед працівників закладів охорони здоров’я України вдалося лікарю-інтерну Харківської обласної дитячої лікарні Єлизаветі Думчевій.

Перші місця у номінації «Популярна пісня» та «Авторська пісня» посіли викладач Івано-Франківського медичного університету Віра Бойчук і лікар-хірург Смілянської поліклініки Черкаської області Віталій Пастухов.

Срібними призерами стали операційна медична сестра міської клінічної лікарні екстреної швидкої медичної допомоги м. Запоріжжя Євгенія Корольова та лікар-інтерн центру ПМСД №1 м. Полтава Марина Сидоренко.

Третє місце здобули за виконання популярної пісні голова первинної профспілкової організації Кременецького медичного коледжу Тернопільської області Лідія Мишаківська та авторської пісні – завідувач відділення обласного онкологічного диспансеру м. Кіровоград Андрій Гордашніков.

Наступний IV Всеукраїнський фестиваль аматорського мистецтва серед працівників закладів охорони здоров’я України відбудеться у Харкові, його планують провести через два роки. 



Приймальня


немає новин.

Календар подій

Попередні April - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01020304050607
08091011121314
15161718192021
222324252728
2930 

Фотодокументи