Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

23.05.2016

Колегія МОЗ України

Відбулося засідання виїзної Колегії МОЗ України з питань функціонування системи охорони здоров’я в умовах децентралізації та співпраці з об’єднаними територіальними громадами

На Тернопільщині відбулося засідання виїзної Колегії МОЗ України.

Фахівці МОЗ на чолі з в.о. Міністра охорони здоров’я України Віктором Шафранським обговорили з керівниками управлінь охорони здоров’я на місцях, ректорами медичних ВУЗів, головними лікарями центральних районних лікарень та центрів первинної медико-санітарної допомоги Тернопільської області питання функціонування системи охорони здоров’я в умовах децентралізації та співпраці з об’єднаними територіальними громадами, питання фінансування закладів охорони здоров’я та формування госпітальних округів, досвід діяльності лікарняних кас в Україні та законодавче їх регулювання, а також інші важливі для регіонів питання - забезпечення лікарняними листками, яке сьогодні повинно бути врегульоване в об’єднаних територіальних громадах, забезпечення знеболюючими та наркотичними засобами, питання розбудови мережі амбулаторій сімейної медицини та інші.

Віктор Шафранський відзначив, що організація надання первинної медико-санітарної допомоги є пріоритетом діяльності Міністерства охорони здоров’я і Уряду, проте в умовах децентралізації і формування об’єднаних територіальних громад є необхідність удосконалення цього процесу.

«Роль Міністерства охорони здоров’я я вбачаю в систематизації нормативно-правової бази з питань розвитку первинної медико-санітарної допомоги в країні з розробкою чітких галузевих нормативів розвитку мережі закладів первинної допомоги та вимог до них із забезпеченням контролю їх дотримання. Вважаю, що Міністерством мають бути найближчим часом розроблені підзаконні акти щодо застосування в охороні здоров’я Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», - наголосив він.

Також, за його словами, Міністерство охорони здоров’я працює над розробкою методичного забезпечення для реформування вторинної медичної допомоги та створення госпітальних округів.

Серед інших пріоритетів діяльності Міністерства на 2016 рік, визначених з урахуванням найважливіших на сьогодні медико-демографічних проблем та проблем в функціонуванні системи охорони здоров’я України, в.о. Міністра назвав забезпечення доступності якісних лікарських засобів, удосконалення системи екстреної медичної допомоги, боротьба з серцево-судинними та онкологічними захворюваннями, розробку національного плану розвитку охорони здоров’я до 2020 року.

«Мета, яку ми хочемо досягнути в середньостроковій перспективі і до кінця року, забезпечити населення доступною та якісною медичною допомогою при значному підвищенні раціональності використання ресурсів і відповідальності керівників місцевої влади і закладів охорони здоров'я за стан організації медичної допомоги; запровадити медичне страхування населення, сформувати у населення відповідальне ставлення до свого здоров’я при створенні здоров’яформуючих та здоров’язберігаючих умов», - наголосив Віктор Шафранський.

 

Прес-служба МОЗ України



Приймальня


немає новин.

Календар подій

Попередні April - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01020304050607
08091011121314
151617181921
22232425262728
2930 

Фотодокументи