Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

08.12.2016

Де: Фінансування? Реформа? Соціальний діалог?

  Такі питання ставила Вікторія Коваль та члени ЦК Профспілки на своєму засіданні 07 грудня 2016 року, обговорюючи поточний момент та дії Профспілки.

  Всі були одностайні -  соціально-економічна ситуація в галузі охорони здоров’я погіршується, протестні настрої зростають і медична спільнота, все частіше, вдається до активних дій щодо захисту своїх прав на працю та гідну її оплату.
За словами Голови Профспілки основними конфліктогенними чинниками на тлі  шокового зростання цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та стрімкого знецінення доходів спілчан стали катастрофічне недофінансування галузі у 2016 році,  неузгоджені, безсистемні економічно необґрунтовані реформи, які впроваджуються із грубим порушенням Конституції України та законодавства України, відсутність професійного менеджменту та ігнорування соціального діалогу, як дієвого механізму врегулювання розбіжностей сторін, обмеження і порушення конституційних прав працівників, студентства, пенсіонерів  та прав профспілок.

Вже сьогодні повністю знищено Державну санітарно-епідеміологічну службу України. Уряд та МОЗ України цинічно знехтували та не виконали  рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 08.02.2016 щодо неправомірності реорганізації ДСЕСУ.

У ході засідання було обговорено питання зменшення у 2016 році майже на 2 млрд грн. обсягу медичної субвенції; незабезпеченості фондом оплати праці закладів охорони здоров’я, що фінансуються з місцевих бюджетів; заборгованість по заробітній платі, що станом на 30.11.2016 року становить 17,6 млн грн.; практики «ручного управління» в оплаті праці  у бюджетній сфері; необхідності встановити розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника I тарифного розряду на рівні, що перевищує розмір мінімальної заробітної плати (за 9 місяців п.р. середня заробітна плата в охороні здоров’я склала 3 298 грн. і зросла на 25,1 % до попереднього року (2 637 грн.), але відстає в 1,8 разів від середньої заробітної плати працівників промисловості та залишається найнижчою серед працівників бюджетної сфери).

  Запропонована КМУ зміна підходів до формування заробітної плати працівників бюджетної сфери, внаслідок якої може відбутися фактичне зрівняння в оплаті праці некваліфікованих працівників та висококваліфікованого персоналу з 1 по 11 тарифний розряд ЄТС, що значною мірою знівелює позитивний ефект від підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн. та знищить мотиваційну складову заробітної плати як такої в галузі  охорони здоров’я.

Глибоке обурення працівників галузі викликали необґрунтовані зміни до Списку № 1 з прийняттям КМУ постанови від 24 червня 2016 р. № 461 "Про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах", яка передбачає позбавлення права на пільгову пенсію рентгенолаборантів рентгенівських та флюорографічних кабінетів. Неприйнятною є пропозиція Мінсоцполітики проводити атестацію цих робочих місць з проведенням додаткових дороговартісних лабораторних досліджень в умовах постійної відсутності коштів, що фактично позбавить права цю категорію працівників на пільгову пенсію.

Ці та багато інших проблем порушили спілчани у своїх зверненнях та запитаннях до в.о. Міністра охорони здоров`я України Уляни Супрун, яка брала участь у заході.

Присутні були одностайні у твердженні, що влада продовжує практику нехтування та дискредитації соціального діалогу, ухвалюючи резонансні, доленосні рішення в порушення процедури погодження законодавчих актів та повністю зневажаючи не тільки думку соціальних партнерів, а й грубо порушуючи законодавство України.

     «Незважаючи на те, що питання реформування галузі розглядалися всіма гілками влади та пропонувалися різноманітні проектні рішення, цілісного бачення перетворень та виваженого фінансово забезпеченого пакету реформи не було представлено суспільству. Зазначену ситуацію ЦК Профспілки розцінює як руйнівний фактор медичної галузі і загрозу національній безпеці держави.

«Для врегулювання невирішених проблемних питань соціально-трудових відносин існує чимало способів - аж до страйку. Профспілка ж віддає перевагу соціальному діалогу. Але якщо немає діалогу і порозуміння Профспілка виходить на акції протесту, вступає в трудові спори, йде до суду за справедливістю»,- підкреслила Вікторія Коваль.
 



Приймальня


немає новин.

Календар подій

Попередні March - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627283031

Фотодокументи