Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

19.10.2018

Всеукраїнську акцію профспілок проведено

     Висловлюємо щиру подяку головам організацій та кожному члену Профспілки з приводу взяття активної участі у Всеукраїнській акції протесту профспілок, проведеної 17 жовтня 2018 року.

   В Акції взяли участь представники бюджетної сфери та провідних галузей промисловості з усіх областей України. Близько 15 тисяч працівників (в тому числі понад 2 тисячі членів Профспілки охорони здоровʼя України) пройшли маршем центром Києва, виступаючи проти зростання цін, непосильних тарифів, закликаючи Уряд і роботодавців повернути борги по зарплатах, забезпечити українців робочими місцями, гідними зарплатами, вимагаючи належного фінансування медицини та освіти в Держбюджеті-2019 тощо.

   На мітингу в Урядовому кварталі перед протестувальниками виступили Голова ФПУ Григорій Осовий, озвучивши консолідовані вимоги ФПУ, представники галузевих профспілок, в тому числі заступник голови Кіровоградської обласної організації Профспілки працівників охорони здоровʼя України Вікторія Однобочко, виголосивши Вимоги Профспілки до усіх гілок влади.

   Після мітингу делегація уповноважених представників профспілок зустрілася з Віце-прем’єр-міністром України, Головою НТСЕР Павлом Розенком. На зустрічі з інформацією про ситуацію в різних галузях, з конкретними вимогами та пропозиціями виступили представники профспілок, зокрема голова ППО, медична сестра Первомайської міської багатопрофільної лікарні Миколаївської області Оксана Іванченко, передавши пакет документів з галузевими вимогами та проханням про зустріч із Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом для вирішення низки найактуальніших питань в медичній галузі.

   В обговоренні профспілкових вимог взяли участь Міністр соціальної політики України Андрій Рева, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, в.о Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, керівники різних секторів економіки.

   Під час зустрічі Голова ФПУ Григорій Осовий наполіг на проведенні в період розгляду і доопрацювання Урядом проекту Держбюджету – 2019, зустрічі керівників Всеукраїнських профорганізацій і територіальних профоб’єднань особисто з Главою Уряду Володимиром Гройсманом для врахування профспілкових пропозицій у головному фінансовому документі країни і реагування на передані на цій зустрічі профспілкові вимоги.



Приймальня


немає новин.

Календар подій

Попередні October - 2018 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Фотодокументи