Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

02.10.2019

Вікторія Коваль: виїзні семінари-навчання профактиву цікаві і корисні живим спілкуванням

    Голова профспілки працівників охорони здоров’я України Вікторія Коваль та Заступник Голови Ірина Швець взяли участь у виїзному семінарі-навчанні Івано-Франківського обкому галузевої профспілки для профактиву області. До зустрічі з очільниками медичної профспілки долучилися також представники Рівненської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я.

   Свій виступ Вікторія Коваль присвятила проблемним питанням соціально-економічного та правового захисту працівників в умовах реформування галузі охорони здоров’я. При цьому зазначила, що «важливо разом визначитися, де ми зараз, що спільно робити в умовах, коли люди необґрунтовано позбавлені того, що повинна дати держава». За таких обставин Профспілка може і повинна впливати на рішення можновладців. Сьогодення вимагає як активності організації, так всіх спілчан окремо.

   Голова Профспілки поінформувала про зустріч з новим міністром охорони здоров’я Зоряною Скалецькою і висловила сподівання, про відновлення діалогу між МОЗ і галузевою профспілкою. При цьому наголосила, що реформа охорони здоров’я має носити системний характер. Позитивно, що міністр підтримує ідею розробки Національної програми соціально-економічного захисту медичних працівників. Основними викликами і проблемами на 2019 рік Вікторія Коваль назвала борги з виплати заробітної плати (170 мільйонів гривень) та недофінансування галузі, укладення Галузевої угоди, унормування зарплати, визначення соціальних гарантій і навантаження на працівника. Завдання на 2020 рік стосуються нормативів з оплати праці, капітаційної ставки, сільського коефіцієнта, єдиних тарифів. Відповідні пропозиції Профспілка подала при формуванні Держбюджету. Важливо, щоб ці пропозиції були почуті і враховані.

   При спілкуванні з профактивістами окрема увага була звернута на екстрену допомогу і санепідслужбу. Саме ж спілкування відбувалося з численними запитаннями як глобального характеру, так і щодо проблем конкретних трудових колективів.

   Звіти і вибори в профспілках, робота з молоддю, формування свідомого членства у профспілках, проблемні питання реформування охорони здоров’я, особливо вторинного і третинного рівня – ці та інші питання порушувалися на семінарі.

   Заступник Голови галузевої Профспілки Ірина Швець виступила з презентацією «Особливості фінансування комунальних некомерційних підприємств та формування оплати праці персоналу». Вона зазначила, що повинна бути нормативно-правова база і фінансова підтримка. При цьому наголосила, що йдеться не про ліквідацію, а про перетворення бюджетних лікувальних закладів в КНП. А при перетворенні важливо зберегти соціальні гарантії, не допустити зміни істотних умов праці, не допустити необгрунтованих скорочень. Якраз це і є важливим завданням первинних профспілкових організацій. Галузь потребує також підтримки державних і місцевих органів влади, інших профспілок, адже охорона здоров’я стосується усіх людей.

   «Такі семінари цікаві і корисні, в першу чергу, спілкуванням з лідерами первинних профспілкових організацій, які працюють з членами профспілки і переймаються тими проблемами, які є в трудових колективах. Ніщо не може бути ціннішим за таке живе спілкування. А ще це обмін досвідом. Чим більше інформації, тим більше можливостей для вирішення проблемних питань»,- підкреслила Вікторія Коваль.



Приймальня


немає новин.

Календар подій

Попередні June - 2020 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Фотодокументи