Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

01.12.2020

Готуючись до акції

   Гартуючись у боротьбі, Профспілка працівників охорони здоров’я України цілеспрямовано продовжує відстоювати трудові, соціально-економічні права та інтереси спілчан в умовах впровадження владою радикальних змін у системі охорони здоров’я, трудовому законодавстві та стримувати наступ на права профспілок.

  В умовах відсутності соціального діалогу Профспілка вживала всіх передбачених законодавством заходів захисту спілчан - від вступу в Колективний трудовий спір із Кабінетом Міністрів України, скасування у судовому порядку неправомірних рішень Уряду та МОЗ України й аж до активних протестних дій.

  Профспілка, прогнозуючи загрози санепідблагополуччю населенню України та національній безпеці держави, ще у 2016 році домоглася скасування у судову порядку постанови Кабміну № 442 від 10 вересня 2014 року щодо реорганізації Держсанепідслужби України та пройшла всі судові інстанції з метою скасування Урядової постанови № 348 від 29 березня 2017 року щодо ліквідації ДержСЕС. На сьогодні подано скаргу до Європейського Суду з прав людини зі скаргою щодо порушення державою Україна §1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод – порушення права на справедливий суд.

  Для недопущення масового скорочення медпрацівників Профспілка домоглася скасування у суді постанови КМУ від 25.11.2015 №1024, яка передбачала на третину зменшити ліжковий фонд. На жаль, пандемія COVID-19 та умови, в яких опинилася галузь та її працівники, лише підтвердили, що Профспілка обрала правильний шлях боротьби та відстоює, крім законних прав та інтересів працівників галузі, життя та здоров’я населення всієї України.

  Вимоги Профспілки у колективному трудовому спорі з Кабінетом Міністрів України від 29 вересня 2016 року № 282-р не втрачають своєї актуальності й нині, оскільки жодна влада не надала пріоритет медичній галузі, фінансуючи її за «залишковим» принципом та демотивуючи медпрацівників суцільною «зрівнялівкою» в оплаті праці. Реформа системи охорони здоров’я впроваджувалася з грубим порушенням Конституції України та законодавства України, трудових, соціально-економічних прав та інтересів спілчан. Тому на галузевих та солідарних акціях протесту Профспілка вимагала від влади належного фінансування охорони здоров’я, підвищення заробітної плати працівникам та вжиття заходів для мінімізації негативних наслідків реформування.

  Необхідність подолання наслідків пандемії COVID-19, яка призводить до значних людських втрат та завдає нищівного удару економіці потребує значних інвестицій в систему охорону здоров’я. Прикро констатувати, що в такий складний період для галузі Уряд України проігнорував реальні потреби системи охорони здоров’я та її працівників при підготовці проєкту Держбюджету на 2021 рік та продовжує політику економії на життях та здоров’ї власних громадян.



Приймальня


немає новин.

Календар подій

Попередні February - 2021 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728

Фотодокументи