Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

27.09.2016

Профспілка наполягає на необхідності поновлення права на пільгове пенсійне забезпечення рентгенолаборантів

ПІДПИШИ ПЕТИЦІЮ

з вимогою відновити попередню редакцію списків № 1 та № 2

23 вересня 2016 року, відбулась Узгоджувальна нарада представників Профспілки працівників охорони здоров’я України, ФПУ, Мінсоцполітики, Міністерства охорони здоров'я стосовно організації роботи з напрацювання змін і доповнень до списку №1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2016 року № 461.

Нова редакція Списку № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, надає право на пільгове пенсійне забезпечення лише “рентгенолаборантам, зайнятим у відділеннях інтервенційної радіології”, позбавивши права на пільгове пенсійне забезпечення рентгенолаборантів рентген- та флюорографічних кабінетів.

Профспілка запропонувала поновити право на  пільгову пенсію усіх  рентгенолаборантів, як це було передбачено попередньою постановою КМУ № 36 від 16.01.2003 р.

Незважаючи на доказову аргументацію наявності шкідливих умов праці на робочих місцях рентгенолаборантів, наведену профспілковою стороною, фахівці Мінсоцполітики відмовляються від запровадження запропонованих змін.

За наслідками наради складено протокол розбіжностей.

Профспілка продовжить роботу щодо відновлення права рентгенолаборантів на  пільгову пенсію.

 

ПІДПИШИ ПЕТИЦІЮ!

Петицію з вимогою відновити попередню редакцію списків № 1 та № 2, затверджену Кабінетом Міністрів 16.01.2003 № 36, розміщено на сторінці Офіційного інтернет-представництва Президента України.

Зокрема, в тексті петиції зазначається:

«Працівників, що працюють в шкідливих і важких умовах праці, безпідставно позбавили права на достроковий вихід на пенсію на пільгових умовах. Кабінет Міністрів України своєю постано¬вою № 461 від 24 червня 2016 року необґрунтовано виключив зі списків № 1 та № 2 ряд робіт і професій. Робітничі професії на гірничо-металургійних підприємствах і так не користуються популярністю, тим більше у молоді, а тепер нас ще й пенсійної пільги позбавили.
Вимагаю відновити попередню редакцію списків № 1 та № 2, затверджену Кабінетом Міністрів 16.01.2003 № 36».

Кожен з нас має віддати свій голос задля відновлення справедливості! Поспішайте, адже до кінця збору підписів залишилося трохи більше 70 днів, за які має бути зібрано не менше 25 тис. підписів.

ДЛЯ ТОГО ЩОБ ПІДТРИМАТИ ЕЛЕКТРОННУ ПЕТИЦІЮ, ПОТРІБНО:

– Зареєструватися на сервісі petition.president.gov.ua. Для цього необхідно заповнити форму на сторінці «Реєстрація».

– Після цього для активації облікового запису перейти за посиланням, вказаним в електронному листі, що надійшов вам на електронну поштову адресу, зазначену під час реєстрації.

– Після того як ви побачите на екрані повідомлення про те, що ваш обліковий запис активовано, ви можете увійти на сайт, щоб підтримати петицію, відшукавши її за відповідними реквізитами:

Ініціатор збору підписів – Близнюк Володимир Вікторович.

Петиція № 22/027417-еп. Подана 02.08.2016.

Дата початку збору підписів: 02.08.2016.



Шановна медична громада! Шановні колеги! Дорогі друзі!

Прийміть найщиріші вітання зі світлими зимовими

святами – Новим Роком та Різдвом Христовим !

 

Від усієї душі бажаємо Вам, Вашим рідним, колегам міцного здоров'я, щастя, гарного настрою, душевного спокою здійснення найзаповітніших бажань, мрій і сподівань!

 

Нехай Новий 2021 рік увійде у Ваші домівки добрим та радісним, принесе добробут, успіх і процвітання, а у Ваші сім’ї – любов та злагоду!

 

 

З повагою,

Голова Закарпатської обласної організації

профспілки працівників охорони здоров’я України

 

В. М. Турок

 

немає новин.


Фотодокументи